Data aparitiei:

16-08-2019

Dimensiuni:

110x165

Numar pagini:

304

ISBN:

978-606-33-4018-5

Suntem muritori

Atul Gawande
In stoc
SKU
AFCPT1081
24,90 RON

Ce înseamnă să mori cu demnitate?

Medicina modernă poate că găsește moduri din ce în ce mai eficiente de a lupta cu bătrânețea și cu moartea,dar, în cele din urmă, cu toții suntem muritori.

Întrebarea pe care o pune autorul este ce poate face medicina pentru a îmbunătăți nu doar viața, ci și sfârșitul acesteia.

Pentru că, prea adesea, oamenii își trăiesc bătrânețea în scaune cu rotile, în aziluri în care sunt tratați ca niște copii, sau mor din cauza unor boli grave, chinuiți de medici care nu vor să recunoască faptul că au fost învinși și care insistăsă încerce pe pacient cele mai revoluționare tratamente, în ciuda suferințelorinimaginabile prin care acestatrebuie să treacă inutil.

Atul Gawande argumentează că ultimele săptămâni sau luni din viața unui om pot fi trăite cu demnitate, alături de cei dragi și în mediul care l-a făcut fericit. Pentru că, de fapt, scopul principal nu ar trebui să fie o moarte bună, ci o viață bună – până la sfârșitul ei.

 

O carte înțeleaptă și curajoasă, ce pune probleme la care nimeni dintre noi nu vrea să se gândească. The Sunday Times

 

Dr. Gawande arată cum pacienții în faza terminală a bolii lor pot păstra aspecte importante ce țin de calitatea vieții. Wall Street Journal

Scrie o recenzie
Acorda o nota pentruSuntem muritori